Beltéri mérőhelyek

BV-10

bv-10 Egyfázisú fogyasztásmérő

BV-10

BV-30

Belteri-fogyastasmerok-menukep

BV-30

TLR-1

TLR-1

TLR-1

TLR3

TLR-3

TLR-3

OZP-1

EP-Kv

OZP-1   Ára: 7.600.-Ft+Áfa

 

 

Az Elektro-Plastik Kft. által kialakított, Elektro-plast Sp. gyártmányú, TLR-1, TLR-3 típusú, 1- és 3-fázisú nappali és vezérelt alátéttáblák önállóan telepíthető, beltéri fogyasztásmérő alátéttáblák védőburkolattal, melyek a kisfeszültségű fogyasztói hálózaton, a méretlen és a mért hálózat csatlakozási pontjában (pl.: lépcsőházakban, falifülkékben) helyezhetők el.

Az alátét-táblák (TLR-1, TLR-3) anyaga műanyag (VO-égésgátolt), színük világosszürke. Plombálható védőburkolatok anyaga szintén VO-égésgátolt műanyag, színe átlátszó.

A fogyasztásmérő-táblák külső hatásoknak részben ellenállnak. Védettségük IP.

A TLR-1, TLR-3 nappali fogyasztásmérő-táblák tartalmazzák az áramszolgáltatói kismegszakító fogadására szolgáló sínt.
A mérőtáblák alapkivitelben a fogyasztásmérő berendezések által maximálisan fogadott keresztmetszetű vezeték fogadására alkalmasak.
A fogyasztásmérő-táblák 1 db egy- vagy háromfázisú fogyasztásmérő és vezérlőkészülék valamint kismegszakító elhelyezésére alkalmasak. A fogyasztásmérő-táblák eleget tesznek a zárhatósági, plombálhatósági követelményeknek. A fogyasztásmérő-táblákban elhelyezett korlátozó kismegszakítók kezelése, a fogyasztásmérő leolvasása a zárópecsétek megsértése nélkül bármikor lehetséges.

A fogyasztásmérő-tábla a mérőtábla és a fogyasztásmérő felett elhelyezett, zárópecsételhető, VO égésgátolt PVC takarófedéllel eleget tesz a kettős szintű plombálhatóság követelményének.

Telepítési technológia

Az önállóan telepíthető, beltéri fogyasztásmérő-alátéttáblák közül alkalmazott bármely TLR-1, TLR-3 mérőtábla telepítési technológiája azonos, betartása lényeges.

A fogyasztásmérő-táblák helykiválasztásának szempontjai:

– A mérőtáblákat olyan helyen célszerű elhelyezni, ahol, környezeti hatásoknak a lehető legkisebb mértékben vannak kitéve, valamint a létesítési- és kezelési szempontból a körülmények a lehető legkedvezőbbek.
– Miután a mérőtáblára elhelyezett védőburkolat átlátszó a fogyasztásmérő leolvasása szempontjából a javasolt felső él szerelési magassága 1,5 – 1,8 méter.
– Javasoljuk lépcsőházakban, fali fülkékben, lakásokon belül, közműhelyiségekben, mérőhelyiségekben, akár több fogyasztási hely mérésére, csoportos mérőhely kialakításával telepíteni. Megfelelő telepítés esetén a leolvasás könnyen megoldható.

A mérőtábla telepítésekor a már meglévő épületfalra, műanyag tiplik segítségével célszerű felerősíteni. A szekrényt a méretlen-, és mért fővezeték létesítésével egy időben vagy azt megelőzően célszerű telepíteni.
A mérőtábla telepítése után a fogyasztásmérő felrögzítse a kialakított mérőrögzítő hornyok segítségével könnyen megoldható.
A mérő elhelyezése után a védőburkolat segítségével a kettős plombálhatóság biztosítható.
Amennyiben vezérelt mérő kerül létesítésre a vezérlő készülék – a számára fenntartott sínre – az áramkorlátozóval egy egységben rögzíthető és könnyen plombálható.